Am inceput de 2 saptamani sa folosesc mai cu „simt de raspundere” aplicatia Snapchat si m-am gandit sa scriu un scurt review al acestei retele de socializare, in urma intrebarilor pe care mi le-ati adresat.
✓ In primul rand trebuie sa stiti ca Snapchat este o aplicatie gratuita, pe care o puteti descarca pe telefon din Appstore sau Google Play, indiferent daca aveti unul cu sistem Android sau detineti un Iphone.
✓ Dupa ce descarcati aceasta aplicatie trebuie sa va creati un cont gratuit folosind o adresa de e-mail, o parola si data nasterii.
✓ Dupa ce v-ati creat contul gratuit veti putea trimite deja primul snapchat catre prietenii dumneavoastra din lista de contacte care folosesc aceasta aplicatie (lista prietenilor care au aceasta aplicatie se adauga automat).
✓ Aplicatia va permite sa fotografiati, sa filmati sau sa scrieti mesaje (pe care o data ce le-ati inchis nu le mai puteti vedea niciodata); in cazul pozelor si al filmarilor trebuie sa setati timpul de afisare al imaginii respective sau al filmului dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos.
Ceea ce diferentiaza Snapchat de alte aplicatii este faptul ca pozele si clipurile video trimise pot fi vizualizate cel mult 10 secunde dupa care dispar de pe telefonul destinatarului.
Iata unele dintre cele mai comune expresii si termeni utilizati in lumea Snapchat :
✓ Snapchatters: userii (cei care folosesc aplicatia) Snapchat.
✓ Snaps: Fotografii sau video-uri facute via Snapchat (poti trimite un snap unui Snapchatter care poate fi vazut de catre destinatar 10 secunde maxim, dupa care dispare definitiv).
✓ Snapback: Un reply la un snap.
✓ Story: Un snap pe care il puteti distribui prietenilor/”urmaritorilor” dvs. (ei pot vedea aceasta poveste ori de cate ori doresc timp de 24 ore; dupa 24 ore povestea va disparea/va fi stearsa automat).
✓Scores: Numarul total de snaps-uri pe care le-ati trimis si/sau pe care le-ati primit (numarul lor apare alaturi de numele dvs. in lista de contacte ale prietenilor si invers).
✓ Chat: Va permite sa purtati o conversatie privata cu un prieten.
✓ Here: O caracteristica care va permite sa incepeti un video live intr-un mesaj direct.
Daca doriti sa va incepeti activitatea pe Snapchat, trebuie sa stiti ca pentru inceput aveti nevoie de putin curaj si deschidere (SI INSPIRATIE), mai ales daca intentionati sa va axati mai mult pe video-uri. Multe persoane se inhiba atunci cand sunt filmate sau sunt in fata unei camere de filmat, uneori mi se intampla si mie sa ma pierd mai ales daca sunt si persoane straine in jur (chiar daca am acumulat ceva experienta in timpul filmarilor emisiunii SHOPPING DE WEEKEND), deci stiu despre ce vorbesc. Mai ales ca majoritatea romanilor au tendinta sa se uite ca la spectacol atunci cand vad o persoana ca-si face un #selfie sau ca vorbeste singura in fata unui telefon.
Daca nu aveti inca suficienta inspiratie pentru pozele si video-urile de pe Snapchat, va recomand sa va faceti mai intai un cont si sa invatati de la snapchaterii „cu vechime”; sa stiti ca am descoperit foarte multe vedete internationale care posteaza zilnic pe aceasta retea de socializare si e foarte fain sa vezi ce fac ele in timp real, atunci cand nu sunt pe scena sau in fata camerelor de filmat.
Odata ce descoperi aplicatia Snapchat, cam devii dependent de ea. Facand o comparatie cu celelalte retele de socializare pot spune ca imi place mai mult Snapchat-ul pentru ca totul e mult mai REAL. Pozele nu sunt prelucrate ca si pe Instagram (cu toate ca si aceasta aplicatie dispune pentru pozele facute de trei filtre – pentru a activa aceste filtre tot ce trebuie sa faceti e sa dati swipe din dreapta spre stanga a ecranului dupa ce ati facut poza), iar video-urile sunt „capturi” live ale activitatilor de zi cu zi ce pot fi vazute doar in 24 ore.
Atentie! Snapchatterii va pot salva mesajele in orice moment, prin efectuarea unei capturi de ecran sau prin utilizarea unei camere foto. Fiti mereu atenti la ce snapuri faceti!
Ne vedem pe SNAPCHAT! ???
Ma gasiti cu user name-ul: danielamacsim.
1 comment
vreau nume de utilizator